Wijnreis

Wijnreis

24 en 25 september

De QBeach wijnreis gaat naar het pittoreske Waldböckelheim, ingeklemd tussen Mosel en Rhein, in het Duitse wijngebied Nahe, vernoemd naar de gelijknamige rivier.

Waldböckelheim

In het pittoreske plaatsje Waldböckelheim is het Weingut Funck Schowalter gelegen. Een wijnhuis met een bijzondere geschiedenis. Het was in 1996 dat Weingut Funck en Weingut Schowalter fuseerden, doordat Gerd Funck en Ute Schowalter de wijnhuizen van hun ouders samenvoegden tot één.


Sinds 2010 zwaait zoon Thomas de scepter in het wijnhuis en de ca 8,5 ha aan wijngaarden. Thomas is van de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die met frisse ideeën, passie en gevoel voor traditie, dag in dag uit aan de kwaliteit van zijn wijnen werkt.


Met respect voor de natuur en met duurzaamheid hoog in het vaandel, produceert Thomas wijnen van hoge kwaliteit en een uitstekende prijs en dat proef je.


Levendige, veelzijdige Rieslings van verschillende bodems, volle en onmiskenbare Burgunders en krachtige, expressieve rode wijnen met karakter.


Dankzij de beschutting tegen koude winden door de hoge Hunsrück, zorgen milde temperaturen en veel zonneschijn voor een uitstekend klimaat om wijnbouw te bedrijven in het regenarme en zonnige dal. Op zo’n 4000 hectare gedijen hier druiven als Riesling, Rivaner, Dornfelder en de diverse Burgundersoorten (pinots) zeer goed.


Door het letterlijk bewogen geologische verleden van deze streek, heeft de Nahe een grote verscheidenheid aan diverse bodems. De druivenstokken staan hier op leisteen, vulkanisch porfier, löss of leem. Dit maakt een veelzijdig aanbod aan druivenrassen en wijnstijlen mogelijk.

Programma

De reis begint zaterdag 24 september om 7.30 uur met een stevig Früstück bij QBeach. Om 8.00 rijdt de bus voor die ons naar Waldböckelheim rijdt. De lunch is in Waldböckelheim, vervolgens checken wij in in Hotel Leo’s Ruh.


Het middagprogramma bestaat uit een mooie, licht klimmende, wandeling van 1½ uur door de wijnhellingen naar de uitkijkpost van het dorp, we lopen langs de verschillende druivensoort velden van Funck Schowalter, mooi te zien hoe elke wijnsoort zijn eigen veld heeft.


Rond de klok van 18.00 hebben wij de wijnproeverij in Weingut Funck Schowalter onder leiding van Thomas Funck en onze QBeach wijnleverancier Martijn van Opzeeland.

Vervolgens een “abendessen” in het lokale restaurant.


Na het ontbijt in Hotel Leo’s Ruh volgt een bijzondere ervaring, we gaan het Barfusspfad lopen, een 3,5 km lange wandeling door het Nahethal, zoals de naam zegt: blootvoets.


Om 13.30 de lunch in Waldböckelheim waarna de bus voor rijdt voor de terugreis.


€275,00 per persoon, all inclusive op drankjes buiten lunch en avondeten na.

Impressie

Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in onze Wijnreis. Om je aan te melden kun je het formulier invullen. Er zijn maar 26 plekken beschikbaar voor deze reis.
Wanneer je je hebt aangemeld zullen wij z.s.m. contact met je opnemen voor verdere informatie.

 
 
 
 
 
 

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de Wijnreis dan kun je deze gerust stellen via de mail of door ons te bellen.